De therapie

Hoe ga ik te werk
Als je me belt of mailt voor een afspraak, plan ik eerst een kort (max. half uur) telefonisch kennismakingsgesprek in. Voelt dat goed dan plannen we de eerste sessie. Voorafgaand aan die sessie stuur ik je een vragenlijst toe.

Intake – 1e sessie
De eerste sessie noemen we een intake. Tijdens dit gesprek verkennen we uitgebreid je klacht en symptomen en gaan we op zoek naar of je deze herkent in andere periodes van je leven, in je eigen biografie en voor een deel ook in die van je (groot-)ouders. Zo wordt zichtbaar of er een thema in jouw leven is dat steeds terugkomt. Het werken aan een thema is namelijk veel krachtiger dan alleen aan een losse klacht.

Sessie
Bij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we terug (in regressie) naar de eerste ervaringen die traumatisch zijn geweest. Door die opnieuw te beleven kun je het verwerken. Dit proces tijdens een sessie noemen we herbeleven. Met behulp van de gedachte, emotie en lichamelijke gevoelens die je nú ervaart, kun je contact maken met de ervaring in het verleden waarin dit is ontstaan.
De traumatische herinneringen die in je onderbewuste zijn opgeslagen, komen weer in je bewustzijn. Dat doen we in een lichte trance. Door de trance ervaar je jezelf in een andere situatie , bijv. als kind in dit leven of als volwassene in een vorig leven en tegelijkertijd blijf je wie je hier bent, weet je ook waar en bij wie.
Al tijdens de sessie ga je hierdoor verbanden zien tussen je heden en verleden.
Uiteraard gebeurt dit alles onder mijn zorgvuldige begeleiding en hoef je het niet alleen te doen. Ik reis met je mee.

Trance
Trance is een bewustzijnsstaat waarin je enerzijds de indrukken uit het verleden ervaart, en anderzijds je voortdurend bewust bent van wat er in het hier en nu gebeurt. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je controle verliest. Dit proces vindt in je dagelijks leven vaak al spontaan plaats. Muziek, een bepaald geluid, een specifieke geur of een beeld brengt je dan even terug naar een moment in je verleden.

Tijdens en na een sessie
Het is aan te raden om comfortabele kleding te dragen. De sessie wordt over het algemeen liggend gedaan (op een matras) maar kan eventueel ook zittend. Het is aan te raden om direct na een sessie geen afspraken in te plannen. Soms voel je je na een sessie zelfs even iets minder dan voor de sessie, en dit kan ook een paar dagen aanhouden.
In overleg kunnen we tussendoor ook een coachingsessie van een uur inplannen om de uitwerking van de sessie(s) in je leven te bespreken.

Scroll naar boven