De therapie

Wat is regressie- en reïncarnatietherapie
Regressie- en reïncarnatietherapie is een vorm van psychotherapie.
Wanneer je een oorspronkelijke ervaring of gebeurtenis niet hebt kunnen verwerken, ontstaat een trauma. Uitspraken als: ‘ik bevroor, mijn adem stokte, ik ging uit mijn lichaam, ik dacht: dit komt nooit meer goed’ geven goed weer wat er dan gebeurt. Lichamelijke gevoelens, emoties, gedachten zetten zich vast in je lichaam, want lichaam en geest zijn één.
De bewuste herinnering aan die ervaring verdwijnt (voor een deel) uit je bewustzijn. Maar in je onderbewustzijn blijft het aanwezig en werkt het door in je lichaam en in je leven nú.
Dit kan zich op allerlei manieren uiten. Klik hier om te lezen voor wat het zoal kan helpen.

Bij regressietherapie gaan we er vanuit dat een probleem in het heden zijn oorsprong vindt in het verleden. Mensen zeggen vaak: ik wil niet wroeten in mijn verleden, maar ze realiseren zich dan niet dat het verleden al aanwezig is in het heden. Dat merk je bijvoorbeeld aan een heftige reactie die niet past bij een gebeurtenis of uitspraak van iemand. Dan wordt een herinnering uit het verleden aangeraakt, er wordt iets getriggerd. Wat nu gebeurt is een echo van wat er in het verleden is gebeurd.
Dat kan kort geleden gebeurd zijn, in je jeugd, maar zelfs ervaringen tijdens de zwangerschap van je moeder of tijdens je geboorte hebben impact op je. Als we terug gaan naar een vorig leven spreken we van reïncarnatietherapie. Overigens hoef je niet te geloven in vorige levens. Het gaat om het effect op je leven nu.

Hoe ga ik te werk
Als je me belt of mailt voor een afspraak, plan ik eerst een kort (max. half uur) telefonisch kennismakingsgesprek in. Voelt dat goed dan plannen we de eerste sessie. Voorafgaand aan die sessie stuur ik je een vragenlijst toe.
Wil je liever een persoonlijke kennismaking? Dat kan ook. Dan plan ik daar een uur voor in.
Dit gesprek is gratis als je daarna bij mij in therapie gaat.
Kies je daar niet voor dan reken ik er mijn coachingstarief voor (zie de pagina Tarieven).

Intake – 1e sessie
De eerste sessie noemen we de intake. Tijdens dit gesprek verkennen we uitgebreid je klacht en gaan we op zoek naar herkenning hiervan in andere periodes van je leven. Zowel in je eigen biografie als in die van je (groot-)ouders. Zo wordt zichtbaar of er een thema in jouw leven is dat steeds terugkomt.

Sessie
Bij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we terug (in regressie) naar de eerste ervaringen die traumatisch zijn geweest. Door die opnieuw te beleven kun je het verwerken. Met behulp van de gedachte, emotie en lichamelijke gevoelens die je nú ervaart, kun je contact maken met de ervaring in het verleden waarin dit is ontstaan. Zo kom je in contact met een deel van jou dat als het ware is bevroren in de tijd.
De traumatische herinneringen die in je onderbewuste zijn opgeslagen, komen weer in je bewustzijn. Dat doen we in een lichte trance. Door de trance ervaar je jezelf in een andere situatie, bijv. als kind in dit leven of als volwassene in een vorig leven, en tegelijkertijd blijf je wie je hier bent en weet je ook waar en bij wie.
Je gaat beseffen dat die ervaring voorbij is en je ‘wordt wakker’ in het heden.
Wordt wakker liefste, je slaapwandelt. Dat is niet ongevaarlijk.
Vergeet niet wie je bent en laat een dieper weten je menselijke zijn kleuren.
Uit: het gedicht De roep – luister naar de stem van je hart
Puzzelstukjes vallen op hun plek. Al tijdens de sessie ervaar je nieuwe inzichten en ga je verbanden zien tussen je heden en verleden.
Je ervaart weer de verbinding met je ziel. Je energie kan weer stromen.

Uiteraard gebeurt dit alles onder mijn zorgvuldige begeleiding en hoef je het niet alleen te doen. Ik reis met je mee.

Trance
Trance is een bewustzijnsstaat waarin je enerzijds de indrukken uit het verleden ervaart en anderzijds je voortdurend bewust bent van wat er in het hier en nu gebeurt. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je controle verliest. Dit proces vindt in je dagelijks leven vaak al spontaan plaats. Muziek, een bepaald geluid, een specifieke geur of een beeld brengt je dan even terug naar een moment in je verleden.

Tijdens en na een sessie
Het is aan te raden om comfortabele kleding te dragen. De sessie wordt over het algemeen liggend gedaan (op een matras) maar soms ook zittend of staand. Het is aan te raden om direct na een sessie geen afspraken in te plannen.

Scroll naar boven